vrijdag 7 november 2008

PVS22 ruïne in efteling deel 1

Het laatse atractie in de efteling is de vliegende hollander. Piraten, eigenlijk zeerovers in dit geval. onder de term piraten vallen ook vikings.

Het leek me een leuk idee om iets met vikings te doen.
Ik had daarom eerst wat informatie gezocht en gekenen naar hun geloof.
Vroeger leefde de vikingen langs de waterkant omdat het land daar vruchtbaar was. Toen de mensheid daar groeide kwamen ze te kort. Toen gingen ze roven. Ze vochten met een bijl, zwaart of een speer en hadden schilden waar van het midden ijzer was om de hand te beschermen. Vikkingen waren uitstekende bouwers. Schepen met drakenkoppen bevoorbeeld. Ze dronken veel bier en in hun vrijetijd gingen ze schaatsen.

Ze geloofde in goden. Odin was de oppergod en hij stond voor Oorlog, Wijsheid en Gedichten. Odin had een paard met 8 poten en werd vrijgezeld door 2 raven Hugin (gedachte) en Munim (geheugen) Hij was eenorm nieuwschierig. Hij wou weten wat de dood was dus had hij zichzelf opgehangen...
Als je stierf als een held ging je naar Odin een korte weg naar de hemel. Als je stierf aan ouderdom of een ziekte ging je een lange weg naar de godin Hell. Vikingen stierfen uit na dat ze geen ander landen gingen beroven maar hun eigen volk. Vervolgens werden ze allemaal christenen. Dat was het einde van de vikingen.

Eerste instantie dacht ik aan een schip die tegen de rotsen is kapot gegaan.
in het midden van het ship zou dan de breuk zijn en daar zal muntstuken liggen. De 2 raven van odin zullen dan op het ship zitten.

Ik moet eerst kijken als ik verhaal van een myte doe of een verhaal van een viking bevoorbeeld Eric de Rode. Even om in te kome een kleine tekening:

Geen opmerkingen: